Tom Waits se povezuje z Dylanovimi

Mineva že 38 let, odkar je Tom Waits izdal svoj prvi album Closing Time (1973). Seveda ob tej priložnosti tega ne omenjamo zato, da bi obujali nostalgične spomine na tega unikatnega glasbenika, temveč zato, ker je Waits tudi v letu 2011 še kako aktiven. Prav letos je izdal svoj sedemnajsti studijski album Bad As Me, s katerega prihaja tudi aktualni videospot Satisfied. 

Pri tem gre za klasični Waitsov videospot: njegov kruleči glas, na katerega so položene podobe Waitsove značilne postave s prevladujočimi teatralno-performativnimi elementi.

Bolj je zanimivo to, kdo je spot naredil. Gre namreč za Jesseja Dylana, nikogar drugega kot sina Boba Dylana, ki vzrašča v vse bolj opaznega videospotovskega režiserja. Ta je zaslovel s svojim oglasom/spotom Yes We Can ob volilni kampaniji Baracka Obame. Poleg tega je v svoji karieri posnel že nekaj odmevnih videospotov, kot so 45 (2002) in Monkey To Man (2004) za Elvisa Costella, Boots and Sand (2009) za Jusufa Islama, Fresh Blood (2009) za The Eels, Always on the Run (1991) za Lennyja Kravitza, Red Right Hand (1994) za Nicka Cavea, Most Of The Time (1989) za svojega očeta Boba Dylana, enkrat pa je že sodeloval tudi z Waitsom, in sicer pri spotu God’s Away On Business (2002).

Jesse Dylan je tudi človek, ki je nedavno poskrbel za priljubljeno “potegavščino” skupine The Black Keys, njihov videospot Lonely Boy (2011).

(mm; foto: ANTI-)

Tom Waits – Satisfied

Režija: Jesse Dylan
Leto: 2011
Produkcija: Wondros
Album: Bad As Me (2011)
Založba: ANTI-