The Dø in nevihtni performans

Skupina The Dø še vedno izdaja single s svojega prebojnega albuma Both Ways Open Jaws, čeprav je prvi videospot izšel že tam ob koncu leta 2010. Po solidnem Slippery Slope (2010) in odličnem Too Insistent (2011) smo pravkar na namizje dobili še en izvrsten izdelek, to je videospot za Gonna Be Sick!

Video je posnet v londonskem Black Islands Studios in gre za izrazito performativni oziroma teatralni nastop. Vokalistka Olivia Merilahti se ujame v nekakšno improvizirano nevihto, ki je prebrisano uprizorjena s studijskimi rekviziti. Še posebej simpatičen je tisti tornado, pa tudi nasploh je estetika nemega filma zelo dobra. Morda so pa ustvarjalci želeli ujeti trend, ki ga je no oskarjih postavil film Umetnik. 

Spot je delo Neza Khammala, sicer znanega kar kot Nez. Gre za izkušenega snemalca, ki je v svoji karieri naredil že nekaj videov na najvišjem nivoju: Jimmy (2007) za M.I.A., The Fear (2008) za Lily Allen, Make Her Say (2009) za Kida Cudija, Blame It On The Girls (2009) za Miko in The Lazy Song (2011) za Bruna Marsa z Leonardom Nimoyem v glavni vlogi.

(mm; foto: Cinq 7)

The Dø – Gonna Be Sick!

Režija: Nez
Leto: 2012
Produkcijska hiša: Colonel Blimp
Album: Both Ways Open Jaws (2011)
Založba: Cinq 7