R.E.M. v slogu Andyja Warhola

R.E.M.-ovci se po treh desetletjih plodnega glasbenega ustvarjanja poslavljajo s kompilacijskim albumom Part Lies, Part Heart, Part Truth, Part Garbage 1982–2011, s katerega prihaja tudi njihov zadnji singl v karieri, We All Go Back To Where We Belong. Ta je prejel kar dva videospota, čeprav sta oba zelo preprosta in narejena na enak način. Gre za posnemanje sloga testnih posnetkov, kakršne je s svojimi igralci v 60-ih letih snemal Andy Warhol. To je bila lepa priložnost, da skupina angažira dvoje znanih imen, zato se v enem spotu pojavi Kirsten Dunst, sicer soseda Michaela Stipea v New Yorku, v drugem pa pesnik John Giorno

Spot je z Dominicom J. DeJosephom posnel Michael Stipe sam, s čimer je nadaljeval trend videospotovskih miniatur, kakršne smo denimo z ÜBerlin (2011) ali Alligator_Aviator_Autopilot_Antimatter (2011) videvali že pri njihovem zadnjem uradnem albumu Collapse Into Now (2011).

Skupina R.E.M. je v svoji karieri ponudila celo vrsto legendarnih in klasičnih videospotov, kot so Losing My Religion (1991), Drive (1992), Man On The Moon (1992), Everybody Hurts (1993), What’s The Frequency Kenneth (1994) itd. Ni kaj, kar pogrešali jih bomo.

(mm; foto: Warner Bros. Records)

R.E.M. – We All Go Back To Where We Belong (Kirsten version)

Režija: Dominic J. DeJoseph, Michael Stipe
Leto: 2011
Produkcija:
Album: Part Lies, Part Heart, Part Truth, Part Garbage 1982–2011 (2011)
Založba: Warner Bros. Records (Warner Music Group)