Plan B: London v plamenih

Angleški raper Ben Drew aka Plan B je te dni kar malce presenetil javnost s svojim novim videospotom Ill Manors. Res je, da je ta raper že prej bil nekakšen “bad boy” angleške scene, čeprav je šlo bolj za imidž, kar je dokazal tudi z vlogo v filmu Harry Brown (2009) z Michaelom Caineom. Vendar pa se je v videu precej oddaljil od uglajenega in zabavljaškega okolja nočnih klubov, kakršne je predstavil v seriji videospotov z režiserjem Danielom Wolfeom. Plan B in Wolfe sta za spote Stay Too Long (2009), She Said (2010), Prayin’ (2010), Writing’s On The Wall (2010), The Recluse (2010) in Love Goes Down (2010) prejela tudi celo vrsto nagrad in sta drug drugega izstrelila med zvezde.

V Ill Manors pa so zadeve drugačne. Daniela Wolfea ni več tu, saj je medtem posnel izjemni video Time To Dance z Jakeom Gyllenhaalom, Plan B pa se prikaže v precej bolj neusmiljeni različici. Raper se je namreč pridružil izgredniškemu gibanju, ki je lani razdejal London, ob tem pa v besedilu razmišlja o segregaciji londonskih imigrantov naproti političnim elitam in ostalemu, bogatejšemu prebivalstvu.

In kdo je novi režiser, ki sodeluje z nadarjenim glasbenikom? To je Yann Demange, ime, ki si ga vsekakor velja zapomniti. Ill Manors je v resnici šele njegov prvi videospotovski poskus, a je v Veliki Britaniji na hitro zaslovel, ko je režiral zelo uspešno zombijsko serijo Dead Set

Ill Manors sicer prihaja iz filma, ki bo izšel letos, režiral ga je pa Plan B sam.

(mm; foto: Atlantic Records)

Plan B – Ill Manors

Režija: Yann Demange
Leto: 2012
Produkcija: Rokkit
Album: Ill Manors (2012)
Založba: Atlantic Records (Warner Music Group)