Lady Gaga kot morfinska princesa

Lady Gaga, aktualna kraljica popa, svoje videospote temu nazivu primerno snema na kar se le da razkošen in spektakularen način. Kadar Gaga napove svoj nov videospot, je kar lepa verjetnost, da bo šlo za pompozno napovedan dogodek, sam videospot pa se pogosto razteza že kar v krajši film, kakršni so denimo bili Telephone (2010), Alejandro (2010) in Born This Way (2011), ki so najbolj odločno presegali klasično dolžino treh ali štirih minut.

Ampak hej, zakaj ne bi šla še korak dlje? Najnovejši v seriji njenih videospotovskih spektaklov je Marry The Night, ki tokrat traja skoraj 14 minut. V njem pevka opisuje “najslabši dan v svojem življenju,” ko jo je na začetku kariere odpustila njena takratna glasbena založba. Dolžini primerno zgodba zaobjame tudi njen kasnejši vzpon do statusa, ki ga ima danes.

Ta zelo dober videospot z odlično fotografijo je prvi videospot, ki ga je (bojda) Lady Gaga režirala popolnoma sama. Kot sorežiserka je sicer bila vključena v nastanek že pri videospotih Judas (2011) in The Edge of Glory (2011).

(mm; foto: Interscope)

Lady Gaga – Marry The Night

Režija: Lady Gaga
Leto: 2011
Produkcijska hiša: 
Album: Born This Way (2011)
Založba: Interscope Records (Universal Music Group)