Katy Perry kot nostalgična upokojenka

Naslednji v vrsti hitov pevke Katy Perry je The One That Got Away, ki ga je MTV takoj po premieri avtomatično vzel za svojega zastavonošo. In medtem ko se boste tega videa resnično lahko nagledali, če vsaj kdaj prižgete omenjeni kanal, povejmo raje nekaj o znameniti režiserki tega izdelka.

Njegova režiserka je namreč nihče drug kot Floria Sigismondi, ena najbolj priznanih ustvarjalk glasbenega videa, ki je znana po svojem rahlo grotesknem slogu. Sigismondijeva je zaslovela sredi 90-ih let s svojim videospotom The Beautiful People (1996) za Marilyna Mansona. Od tedaj naprej je delala s sami največjimi izvajalci: Little Wonder (1996) in Dead Man Walking (1997) za Davida Bowieja, In My Secret Life (2001) za Leonarda CohenaUntitled #1 (2003) za Sigur RosObstacle 1 (2003) za Interpol, Fighter (2003) za Christino AguileroBlue Orchid (2005) za The White Stripes in Supermassive Black Hole (2006) za Muse, če omenimo le nekatere. V svoji karieri je režirala okrog 50 videospotov na najvišjem nivoju.

V zadnjem času je malce manj aktivna. V letu 2010 je tako posnela samo en video: Die By the Drop za Dead Weather, čeprav je pa res, da je delala na svojem celovečernem prvencu The Runaways Kristen Stewart.

Za Katy Perry je Sigismondijeva posnela tudi njen prejšnji videospot E.T. (2011).

(mm; foto: Capitol Records)

Katy Perry – The One That Got Away

Režija: Floria Sigismondi
Leto: 2011
Produkcijska hiša: Believe Media
Album: Teenage Dream (2010)
Založba: Capitol Records (EMI)