Jake Gyllenhaal kot serijski morilec

Vsake toliko časa na videospotovski sceni luč dneva ugleda izdelek, za katerega že takoj veš, da bo postal klasik. Leto 2012 se je že začelo z enim takšnim prispevkom skupine OK Go, vendar pa je naslednji prišel iz povsem nepričakovane smeri. Videospot francoskega indie dance pop dua The Shoes za komad Time To Dance je presegel samega sebe v zmožnostih angažiranja svetovno znanih imen.

Najprej je seveda tu glavni igralec, nihče drug kot Jake Gyllenhaal, ki tokrat stopi v vlogo serijskega morilca. Pa je temu res tako? Pravzaprav v videospotu nikoli ni jasno, ali je te umore, ki jih spremljamo, res zagrešil on, ali pa gre zgolj za fantaziranje izprijenega uma. V vsakem primeru je lahko Jake tukaj pokazal ves svoj igralski talent, saj video z 8 in pol minutno dolžino omogoča dovolj manevrskega prostora, da uveljavi povsem filmsko estetiko. Time To Dance izgleda kot kolaž odlomkov iz odličnega trilerja, ki ga ne bodo nikoli posneli. Videospot so snemali v Londonu.

To sicer ni prvič, da se je Gyllenhaal pojavil v glasbenem videu. Spomnimo se spota Giving Up The Gun skupine Vampire Weekend iz leta 2010, kjer je prav tako odigral eno glavnih vlog.

Potem pa še drugo ime – režiser Daniel Wolfe. Gre za ustvarjalca, ki se je v zadnjih dveh letih vztrajno prebijal v prvo ligo videospotovskih režiserjev. Wolfe je nase najprej opozoril z videospotoma Mercy (2007) in Warwick Avenue (2008) za Duffy, potem pa je veliko priznanj in nagrad pobral predvsem z videospoti za Plan B, kot so Stay Too Long (2009), She Said (2010), Prayin’ (2010), Writing’s On The Wall (2010), The Recluse (2010) in Love Goes Down (2010). Tudi s skupino The Shoes je že sodeloval in sicer pri socialno-realističnem Stay The Same (2011).

(mm; foto: Green United Music)

The Shoes – Time To Dance

Režija: Daniel Wolfe
Leto: 2012
Produkcija: Somesuch & Co.
Album:  –
Založba: Green United Music