Fleet Foxes v animiranem svetu živali

Medtem ko pop izvajalci tipa Lady Gaga ali Black Eyed Peas posegajo po 10-minutnih videospotovskih spektaklih, da bi pritegnili čimveč pozornosti, so tudi Fleet Foxes storili nekaj podobnega, le da so se kot vzpenjajoči kralji indie glasbe raje zatekli k tistemu bolj ustvarjalnemu, sofisticiranemu in manj glamuroznemu izrazu – k animiranemu videospotu.

Njihov nov videospot The Shrine / An Argument sicer doseže znamko osmih minut, vendar pa je njegova zgodba vse prej kot površinska ali bahata. Gre za animirano basen, ki se kaže tudi kot kakovosten animirani film sam po sebi in ne samo kot vizualna spremljava glasbe.

Ta odličen animirani video je režiral Sean Pecknold, brat frontmana skupine Fleet Foxes Robina Pecknolda. Sean se je podpisal pod vse videospote skupine The Fleet Foxes do sedaj: He Doesn’t Know Why (2008), White Winter Hymnal (2008), Mykonos (2009), Grown Ocean (2011). Zanje je naredil tudi vse vizualne projekcije, od ostalih videospotov pa izpostavimo še Used To Be (2010) za Beach House. 

(mm; foto: Sub Pop)

Fleet Foxes – The Shrine / An Argument

Režija: Sean Pecknold
Leto: 2011
Produkcijska hiša: Grandchildren
Album: Helplessness Blues (2011)
Založba: Sub Pop Records, Bella Union