Bajaga izgubljen sredi Beograda

Bajaga je za svoj nov singl Ako treba da je kraj snemanje videospota namesto kakšnemu uveljavljenemu imenu prepustil mladi režiserki Tei Lukač, ki se je v njem želela izogibati uveljavljenim konvencijam. Ne samo to – poleg tega ji je uspelo narediti odličen videospot.

Spot so snemali v središču Beograda, Lukačeva pa je vse posnela iz enega kadra, torej gre po filmsko povedano za kader-sekvenco. Režiserka je o spotu zapisala: “Hotela sem, da bi videospot spominjal na gledališko postavitev. Ne gre za klasičen filmski pristop, ampak bolj spominja na slog Arctic Monkeys ali kakšno indie varianto, ki sama sebe ne jemlje preveč resno. Tak pristop dopušča določene elemente, ki so spontani, kar ni značilno za mainstream band, meni je bilo pa zanimivo ravno to, da se lahko malce poigram s tem.”

Igralka, ki se pojavi v spotu, je Marija Bergam, še študentka na Fakulteti dramskih umetnosti v Beogradu. Po drugi strani je režiserka Lukačeva pred tem snemala nekatere videospote za alternativne skupine, kot sta Autopark in Eva Braun. 

(mm; foto: Dallas Records)

Bajaga i instruktori – Ako treba da je kraj

Režija: Tea Lukač
Leto: 2011
Produkcija:
Album:
Založba: Dallas Records